Fälttävlansläger: Träningsläger och Prova på läger

thumb trappanPå ett fälttävlansläger tränar vi på grenens tre delmoment, dvs dressyr, hoppning och terräng. Det blir också tempoträning när man lär sig att känna hur fort man rider. Vi provar på olika typer av hinder som finns på vår fina terrängbana. Även vattenhinder. På teorin lär vi oss om reglerna som gäller när vi tävlar fälttävlan. Hur man sköter utrustning, tränar och hur man sköter sin häst.

Avslutningsvis rider vi en enklare fälttävlan med dressyr, hoppning och lägret avslutas med terrängritten den sista dagen. Möjlighet att ta fälttävlanskortet finns för de elever som har med sig egen häst för en extra avgift.

 

thumb toveflammauthoppDet finns läger för dig som vill prova på vad fälttävlan är och aldrig tidigare provat och träningsläger för dig som är lite mer tävlingsinriktad eller har ridit länge och har en mycket god hoppvana och balans. Vi hoppas att du får en trevlig och lärorik lägervecka tillsammans med många nya mysiga kompisar.

För dig som har egen häst finns det även ibland helgkurser i fälttävlan. Det brukar bli två intensiva dagar med både ridning och teori. Dessa kurser kan både vara upplagda med och utan boende/uppstallning, beroende på om vi har andra ridläger parallellt.