RIDLÄGER 2024 Baståsens Ridläger

Klicka här för att boka ridläger

Stalltjejer

 

                                                              Sommarläger 2024 

Uppdaterade datum, läger 1 och 2, då vi sett att nästan alla kommuner utom vår egen slutar skolan veckan efter oss här i Surahammar

 Information om hur du anmäler hittar du på fliken: Boka ridläger

V 24:

Inget inlagt

 

V 25:

Sommarläger 1: Barn och ungdomsläger. Från 10 - ca 18 år, minst 2 års ridvana. Ankomst söndag 16/6 mellan 16 - 17 (Samling kl 17), avresa torsdag 20/6 ca kl 16. Avgift 6500:-, varav anmälningsavgift 2500:-.

Rida på Baståsens hästar  FULLT

Egen häst/Ponny   PLATSER KVAR (går att vara något yngre om man har egen häst)

 

V 26:

 

Sommarläger 2: Barn och ungdomsläger. Från 10 - ca 18 år, minst 2 års ridvana. Ankomst söndag 23/6 mellan 16 - 17 (samling kl 17), avresa fredag 28/6 ca kl 16. Avgift 7600:-, varav anmälningsavgift 2500:-. 

 

Rida på Baståsens hästar  FULLT

 

Egen häst/Ponny    FULLT

 

 

V 27:

Inget inlagt

 

V 28:

Sommarläger 3: Fälttävlansläger. Från 10 år och uppåt, ridvana minst 4 år.Både för dig som vill prova på och för dig som redan tävlar. Vi delar in i grupper. Ankomst söndag 7/7 mellan 19 - 20, Avresa fredag 12/7 ca kl 16. Avgift 9800:-, varav anmälningsavgift 2500:-.   

 

Rida på Baståsens hästar  FULLT

Egen häst/Ponny    PLATSER KVAR

 

V 29:

Inget inlagt

 
 
V 30:
 
Inget inlagt
 
 
 
V31:
Inget inlagt
 
 
V 32:
Inget inlagt
 

V 33:

Inget inlagt

Barn/Ungdomsläger

thumb Korvbarn/ungdomsläger försöker vi variera ridningen så mycket som möjligt. På förmiddagarna delas eleverna in i grupper , ofta efter riderfarenhet, och sen trimmar vi hoppning eller dressyr. Efter lunchen har vi bad eller lite egen tid och ett teoripass.

Efter att vi har tagit in hästarna igen och fikat är det dags för dagens andra ridpass och då oftast ut i skog och mark. Kvällarna fylls av aktiviteter som leds av våra duktiga ungdomsledare. Möjlighet att prova på tex voltige, gymkhana, WE, rida igenom vattengraven och ev körning finns.

Lägren avslutas med tex en hopptävling eller uppvisning av något slag, då föräldrarna är mycket välkomna att komma och titta.

barbackasamling

Småponnyläger

thumb ShettisarbommarSmåponnyläger vänder sig till alla som rider de lite mindre hästarna. Här kan du vara med oavsett om du har ridit i många år eller om du har ridit lite kortare tid. ( Bara du klarar av att rida din häst själv i skritt och trav). Vi varierar ridningen mycket och för de som vill blir det även ridpass över våra små hinder på terrängbanan.

Barnen delas in i grupper vid behov vid ridningen, så att alla får ut så mycket som möjligt av sitt ridläger.

Vi hinner också med mycket annat än ridning på ridlägret. Förutom teori, där vi bl.a lär oss sköta och ta hand om våra hästar på bästa sätt, har vi tex gymkhana, lekar, körning, småtävlingar, bad, korvgrillning mm. Vi tränar också på något som vi kan visa upp för föräldrarna sista dagen!

shettisrusslageruppstallda2

Fälttävlansläger: Träningsläger och Prova på läger

thumb trappanPå ett fälttävlansläger tränar vi på grenens tre delmoment, dvs dressyr, hoppning och terräng. Det blir också tempoträning när man lär sig att känna hur fort man rider. Vi provar på olika typer av hinder som finns på vår fina terrängbana. Även vattenhinder. På teorin lär vi oss om reglerna som gäller när vi tävlar fälttävlan. Hur man sköter utrustning, tränar och hur man sköter sin häst.

Avslutningsvis rider vi en enklare fälttävlan med dressyr, hoppning och lägret avslutas med terrängritten den sista dagen. Möjlighet att ta fälttävlanskortet finns för de elever som har med sig egen häst för en extra avgift.

 

thumb toveflammauthoppDet finns läger för dig som vill prova på vad fälttävlan är och aldrig tidigare provat och träningsläger för dig som är lite mer tävlingsinriktad eller har ridit länge och har en mycket god hoppvana och balans. Vi hoppas att du får en trevlig och lärorik lägervecka tillsammans med många nya mysiga kompisar.

För dig som har egen häst finns det även ibland helgkurser i fälttävlan. Det brukar bli två intensiva dagar med både ridning och teori. Dessa kurser kan både vara upplagda med och utan boende/uppstallning, beroende på om vi har andra ridläger parallellt.

Dagridläger

thumb kingenvattnetNär det är dagridläger rider vi två pass och har ett pass teori per dag. Du är här från kl 8.00 till 16.00 varje dag. Under dagridlägret har du en egen ponny som du tar hand om hela dagen. Du kan även ta med egen häst.

Vissa dagridläger ingår lunch och vissa tar man med egen lunch, kolla vad som gäller på just ditt dagridläger. Förutom på sommaren har vi även dagridläger enstaka dagar på helger och lov året runt.

 

Weekendkurser

thumb IdasadlingHelgkurser har vi med jämna mellanrum med olika teman. Mamma/barn kurserna brukar vara mycket populära. Alltid skönt att komma bort från vardagen och göra något tillsammans. Är ni ett gäng kan vi även lägga in extra helgkurser efter önskemål. Vi delar upp i grupper så att alla ska få ut så mycket som möjligt av sin vistelse här på gården. Naturligtvis lär vi oss mycket om hästar, hästhållning, träningsupplägg mm Mycket efter egna önskemål. Dessa kurser ligger för tillfället nere men vi hoppas återkomma med dessa 2023.

Vi har även helgkurser som är fälttävlansinriktade och vänder sig till dig med egen häst. Mer info under fälttävlansläger.